De lichtste werkschoenen van NL

Magnum kennen de meeste mensen als een ijsmerk. Maar vooral beveiligers kennen Magnum ook als een bekend (werk)schoenenmerk. En dan gaat het om de lichtgewicht Magnum werkschoenen. Het grote voordeel van deze extreem lichte werkschoenen is dat de drager aan het eind van een werkdag energie overhoudt. De doelgroep die vooral geïnteresseerd is in deze veiligheidsschoenen, is het leger, politie, brandweer en nog vele anderen. Deze dragers zijn opzoek naar de meest comfortabele en lichtgewicht werkschoenen die er zijn. Simpelweg omdat ze veel meters per dag maken en dan maakt een degelijke werkschoen een duidelijk verschil.

In totaal bestaat het assortiment van Magnum uit ongeveer 35 producten. Veel Magnum werkschoenen voldoen aan de veiligheidsnormering ob (onbeveiligd), sb (safety base) of s3. Een onbeveiligde werkschoen (ob) heeft toch eigenschappen waar een drager naar opzoek is, zoals een antislip zool (SRC) of een waterafstotende upper (bovenkant). De 2e veiligheidsnormering ‘safety base’ betekent dat een Magnum werkschoen een veiligheidsneus heeft die gemaakt is van staal, composiet of aluminium. Ook heeft deze neus een minimale indeukresistentie van 200 Joule. De derde veiligheidsnormering (s3) heeft heel veel extra eigenschappen (bovenop ‘sb’). Voorbeelden zijn een antiperforatie veiligheidszool van staal/kevlar en een verhoogde weerstand tegen het binnendringen van water.

Naast deze Magnum werkschoenen zijn er nog andere merken die lichtgewicht werkschoenen produceren. Bijvoorbeeld het merk Reebok. Reebok werkschoenen claimen dat zij de lichtste werkschoenen ter wereld produceren. In totaal bestaat het aanbod uit ongeveer 25 modellen voor verschillende doelgroepen. Met name de logistieke sector heeft veel baat bij de duurzame, comfortabel Reebok werkschoenen omdat deze zoals gezegd erg licht zijn. De zolen zijn speciaal geproduceerd om zoveel mogelijk energie terug te geven aan de drager. Bijvoorbeeld de Reebok modellen van de light serie, de 1030 t/m 1038. Ook hebben deze modellen een verbeterde loopzool die nu nog langer meegaat.

Conclusie? Pas de werkschoenen eerst even in een winkel. Tussen werkschoenen merken zijn grote verschillen kwa pasvorm en ook kwa gebruikte materialen. Beslis zelf welk model het beste bij uw voeten past. Laad u adviseren bij een specialist, zeker als u klachten heeft zoals een hielspoor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *